• zo 18-09-22
    15:00 - 17:00

film

Knor vertelt het verhaal van de negenjarige Babs. Een stoere meid die van huis uit heeft meegekregen dat vlees eten nergens goed voor is. Ze helpt haar moeder Margreet in de moestuin, soms met gezonde prepuberale tegenzin, en probeert haar vriend Tijn ervan te weerhouden worstjes bij de slager te kopen.

Dan staat opa Tuitjes ineens voor de deur, de vader van Margreet. Echt hartelijk wordt hij niet ontvangen. Babs en Tijn moeten de schuur waar ze zo graag spelen afstaan zodat opa Tuitjes daar een tijdje kan blijven slapen, wat de kinderen natuurlijk niet eerlijk vinden. Dat Margreet haar dochter niet wil vertellen waarom de relatie met haar vader ingewikkeld is, maakt de situatie voor Babs ook alleen maar complexer.

Het verhaal zit verpakt in kleurrijke, vloeiende stop-motionanimatie. De makers van de film hebben een typisch Nederlands decor neergezet, wat een feest der herkenning oplevert én benadrukt dat Knor een product van Nederlandse bodem is. De film is ook vermakelijk voor volwassenen.

Regie: Mascha Halberstad 2022 Nederland-België 72 min animatie/familiefilm

Prijs: 5.50
Voor tickets bestellen: https://www.decirkelheemskerk.nl/events/knor/

Trailer: https://youtu.be/3rLhJyYno5I