• zo 16-10-22
    20:00 - 22:00

film

‘Moonage Daydream’ is een filmische odyssee door het creatieve leven van één van de meest iconische rocksterren aller tijden: David Bowie.  Brett Morgen, die eerder ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’ (2015) regisseerde, heeft ‘Moonage Dream’ met volledige medewerking van de erven Bowie gemaakt. Hij kreeg toegang tot de persoonlijke archieven met 16mm en 35mm filmbeelden en vele ‘master recordings’.

De film bevat concertopnames die nog nooit eerder zijn vertoond en veertig geremasterde nummers. Daarnaast worden andere creatieve aspecten van de Brit uitgelicht zoals: dans, schilderen, beeldhouwen en video- en audiocollages.

‘Moonage Daydream’ is een totaalkunstwerk: een audiovisuele ruimtereis die de raadselachtige erfenis van Bowie belicht en zijn rijke leven (1947 – 2016) context geeft. De film ging in mei 2022 in Cannes in première en is vanaf medio september wereldwijd in bioscopen en filmhuizen te zien. De release wordt nu al benoemd als ‘een van de meest bepalende culturele momenten van het jaar’.

Regie: Brett Morgen 2022 VS 135 min drama

Prijs: € 6.50

Voor tickets bestellen:https://www.decirkelheemskerk.nl/events/moonage-daydream/

Trailer: https://youtu.be/RAFgNQl-2bg