• zo 02-10-22
    20:00 - 22:00

film

Een kleine gemeenschap in een eenzame kloof in Californië. Otis Haywood Jr. werkt op de ranch van zijn vader en traint paarden voor film en televisieproducties. De zaken gaan niet goed, maar een groter onheil dringt zich op.

Angstaanjagende geluiden, mysterieuze tekens in de lucht, haperende elektriciteit… is dit een bad miracle of een kans?

Jordan Peele, acteur en komiek, maakte zijn regiedebuut in 2017 met Get Out dat direct met Oscars werd bekroond. Met Us uit 2019 bevestigde hij zijn naam als eigenzinnige filmmaker die in gelaagde horrorfilms urgente thema’s als racisme aansnijdt. In Nope verfijnt hij de gelaagdheid. De film bevat subtiele referenties naar maatschappelijke onderwerpen en naar tal van iconische beelden uit de filmgeschiedenis.

De Volkskrant prijst Nope als Peele’s beste productie tot nu toe. Een meeslepend, soms bijna experimenteel te noemen onheilsspektakel, dat niet zomaar te typeren valt. Horror, western, monster movie, Nope is het allemaal (★★★★★).’

Naast geweldig acteerwerk van onder meer Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Keith David maken ook de muziek en het camerawerk Nope tot een zeldzaam fraaie film.

Regie: Jordan Peele 2022 VS 131 min horror/sciencefiction/avontuur

Prijs: € 6.50

Voor tickets bestellen: https://www.decirkelheemskerk.nl/events/nope/

Trailer: https://youtu.be/soP7Cd0qT0s