• wo 26-10-22
    15:00 - 17:00

film

‘There is No Evil’ draait om vier verhalen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De verhalen zijn gesitueerd in Iran, waar de doodstraf nog steeds bestaat, over morele kracht, individuele vrijheid en over verantwoordelijkheid nemen voor wat je nalaat of doet.

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen.

‘There is No Evil’ is in het geheim opgenomen en mag in Iran niet worden vertoond. Regisseur Mohammad Rasoulof is door de Iraanse autoriteiten gesommeerd zich bij het gevang te melden en mag het land niet verlaten. Hij was daardoor niet in de gelegenheid de prijzen in ontvangst te nemen die ‘There is No Evil’ won op internationale filmfestivals in Berlijn (Gouden Beer, 2020) en in Australië (Sydney Film Prize, 2021).

Regie: Mohammad Rasoulof 2020 IRI 151 min. drama

Voor tickets klik hier