Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • kaartje
    do 02-12-21
    08:00

jazzclub

Alexander Beets is één van de zeldzame tenorhelden van deze tijd. Zijn bijnaam ‘The Hurricane’ komt van zijn explosieve en expressieve spel. Alexander eert de traditie van de oude legendarische Texas Tenors als Gene Ammons, Houston Person en Ike Quebec.

Zijn held voor alle tijden was Stanley Turrentine en hoewel Alexander een ras op zich is, vind je een fragment van die ‘Touch Tenor’-geschiedenis terug in zijn muzikale benadering. Als saxofonist gaf hij meer dan 2000 concerten over de hele wereld, speelde op meer dan 30 cd’s en dvd’s. Alexander treedt op als speciale gast en met zijn eigen combo.

Alexander is lid van het Round Midnight Orchestra waarmee hij vorig jaar toerde in Colombia, Thailand, India en Zuid-Afrika naast een grote theatertour in Nederland. Alexander is ook lid van de Saskia Laroo International band en treedt regelmatig op samen met de Thaise saxofoonlegende Koh Mr Saxman en de Sound of Siam band. Alexander ‘The Hurricane’ Beets presenteert met zijn kwartet de ‘tribute to Stanley Turrentine’ samen met trompettist Ellister van der Molen.

Bij ‘SandbornSound’ brengt Alexander met zijn kwartet samen met altsaxofonist Rolf Delfos een muzikaal eerbetoon aan de nog steeds levende legende David Sanborn. Werkend als jazzfestivaldirecteur van het Amersfoort Jazzfestival bracht Alexander warme muzikale vriendschappen met Houston Person, Deborah Brown, Hans Dulfer en Sylwester Ostrowski. Alexander is de broer van Peter Beets (piano) en Marius Beets (contrabas) die beiden actief zijn in de internationale jazzscene.

www.newyorkroundmidnight.com

www.saskialaroo.comwww.peterbeets . com

www.beetsbrothers.nl