• zo 18-12-22
    14:00 - 16:00

film

De elfjarige Ama woont al haar hele leven in Rotterdam. Haar familie komt oorspronkelijk uit Senegal, maar zij voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en samen met haar beste vriend Thijs brengt ze heel wat uren door in het zwembad. Ze droomt ervan ooit net zo goed te worden als meervoudig Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo.

Op een avond worden Ama’s moeder en broertje Abi gearresteerd omdat de regering vindt dat de familie terug naar Senegal moet gaan. Ama weet uit handen van de politie te blijven en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft. Zo begint haar zwerftocht door Rotterdam, waarbij ze onverwacht gezelschap krijgt van een gigantisch stekelvarken. Van de mysterieuze verhalenverteller Kouyaté leert Ama meer over haar Senegalese roots en over het grote dier. Het stekelvarken is haar totemdier: haar beschermer en gids. Hij probeert haar al die tijd iets duidelijk te maken…

Intussen komt Thijs in actie en zet samen met zijn klasgenoten alles op alles om Ama en haar familie in Nederland te laten blijven.

Trailer: https://youtu.be/IBiGDvheZMw

Ticketprijs € 5.50

Voor tickets klik hier