Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • zo 25-06-23
    15:30

jazzclub

 

Helaas laat de gezondheid van Hans Dulfer het niet toe om op het verplaatste concert van Dulfer! Total Response op zondag 25 juni 2023 op te treden. Gelukkig heeft zijn band een fantastische invaller beschikbaar gevonden; trompettist Rob van de Wouw. Van der Wouw belooft er samen met de overige Dulfer! Total Response bandleden evengoed een knalconcert van te maken. Alle tickethouders hebben bericht ontvangen over de wijziging. Vragen? Neem contact met ons op!

Rob van der Wouw speelde jaren bij Dulfer, is een geweldige solist en is o.a. bekend van het Rotterdam Jazz Orchestra. Gitarist Jerôme Hol is één van de meest gevraagde gitaristen van het moment, een ongelofelijke rockimprovisator in de geest van Eddie van Halen en Jimmie Hendrix. Drummer Hans Eijkenaar werkte met de top van de Nederlandse en internationale muziekscene, waaronder Anouk, Kane en Kayak en is een begrip onder drummers die zelden in een intieme setting te horen is. De manier van spelen van bassist Ishaq van Niel is uniek in zijn soort: fysiek, virtuoos en ongelooflijk muzikaal. En ook Koen Schouten, die o.a. bij Caro Emerald speelde, zorgt voor een nieuwe dimensie op de beestachtig knorrende baritonsax. Met elkaar vormen deze muzikanten dus een echte All-star bezetting!

Op de achterkant van krantenknipsels, daar vind je pas écht interessante informatie, betoogde Hans Dulfer begin dit jaar nog voor 2,5 miljoen kijkers in de seizoen opening van Matthijs Gaat Door. Verder kijken dan je neus lang is: ook muzikaal is het altijd Dulfers levenshouding geweest. Met zijn 80-jarige jubileumtour achter de rug bespeelt hij nu de podia met een nieuwe band en volle energie onder de naam Dulfer! Total Response. De all-star bezetting speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol.

Eind 2021 werden drie legendarische en veel gezochte Lp’s van Dulfer uit de jarenzeventig opnieuw uitgebracht op gelimiteerd vinyl: Morning After the Third, Candy Clouds en El Saxofon.

Meer over Dulfer: Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso,als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis. Muzikaal heeft Dulfer zich altijd in de voorhoede bewogen. Hij speelde psychedelische free jazz, o.a. met Groep 1850, met de Perikels creëerde hij de eerste Nederlandse wereldmuziek, hij was de eerste jazzmuzikant die met house-dj’s samenwerkte en in de jaren negentig bereikte hij als vijftiger popsterstatus tot in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax van de plaat Big Boy. Dulfer speelt tot op de dag vanvandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en later inde Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven. Hans Dulfer had jarenlang radioprogramma’s voor VPRO en BNR, schreef columns in o.a. Oor en NRC, publiceerde twee boeken en acteerde in films en series. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en bewoont een molen uit 1576. Tussen de bedrijvendoor had Dulfer nog tijd om als autoverkoper twee maal de General Motors Car Seller ofthe Year Award te winnen.

In het eindexamen muziek VWO van afgelopen jaar ging een serie vragen over zijn compositie Whirl wind.

Bezetting

Koens Schouten – baritonsax Ishaq van Niel – bas Jerome Hol – gitaar Hans Eikenaar – drums Rob van der Wouw – tenorsax

Programma

15.00 zaal open 15.30 aanvang concert 18.00 einde concert