• zo 04-09-22
    11:30

klassiek

Het eerste koffieconcert van dit seizoen wordt verzorgd door twee buitengewoon getalenteerde jonge musici: violiste Iris van Nuland (2002) en pianist Alfredo van de Munt (2001).Zij spelen het gevarieerde en toegankelijke programma ‘Viool à gogo’. Het concert is een reis langs hoogtepunten van de klassieke muziekgeschiedenis met onder meer sonates van Beethoven en Debussy.

Iris van Nuland won in 2013 een grote talentenjacht in het Amsterdamse Concertgebouw, werd landelijk bekend na het winnen van Superkids in 2016 en won in 2020 de Nationale Finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours, de belangrijkste prijs voor jonge klassieke musici. De jury noemde haar ‘een leeuwin op de viool’. De afgelopen jaren soleerde ze onder andere met het Residentie Orkest en het European Philharmonia en trad ze op tijdens Het Kerst Muziekgala in Ahoy.

Alfredo van de Munt speelt al vanaf zeer jonge leeftijd piano en heeft sinds zijn tiende jaar meerdere grote competities gewonnen. Tijdens een muziekstage aan de Liszt Music Academy in Boedapest werd hij op dertienjarige leeftijd uitgenodigd om zijn opleiding aldaar te vervolgen. Het hele gezin verhuisde vanuit Vlaanderen naar Hongarije zodat Alfredo deze kans met beide handen kon aanpakken. Hij studeerde vervolgens in Leuven en aan het Conservatorium in Amsterdam.

Klik hier om tickets te bestellen