Details Prijs Aantal:
Darkfest €10.00 (EUR)  

  • Darkfest
    za 17-12-22
    20:00

bandoptreden

De dagen zijn kort en de nachten lang… hoog tijd voor een klein festival met stevige bands: Darkfest. Blackthorn, Nomansland en Sack Blabbath zorgen samen voor een onvergetelijke avond om de langste nacht van het jaar te eren!

Blackthorn
In 1994 ontstaat Blackthorn. In de jaren tussen 1996 en 2007 brengt de band verschillende demo’s en albums uit met groot regionaal succes. Hierna richt de band zich ook op het vertolken van covers tussen de jaren 80 en heden, maar dan “vertaald” in een rock-versie. Dus bekende nummers met een bite. Het genre van de band valt te beschrijven als melodieuze rock en geniet invloeden van bands als Foo Fighters, Paramore, Velvet Revolver, Audioslave, Pearl Jam, maar valt ook door het eigen werk niet in een hokje te stoppen.
Zeker met jarenlange muzikale ervaring en samenspel tussen de bandleden, die elkaar sinds 1994 al kennen, zorgt Blackthorn voor een krachtig samenspel.

Nomansland
De muziek van het huidige Nomansland is nog meer dan voorheen sinds oprichting in 1998 een mengeling van vele rockstijlen, buigend op de rijke historie en ervaring van de muzikanten. Elk bandlid heeft zijn inbreng en laat diens invloeden in de nummers vermengen met die van de anderen waardoor er unieke nummers ontstaan. Puntige, opwindende composities met veel ruimte voor gitaarsolo’s, voorzien van ‘catchy’ refreinen en gefundeerd op een strak rockende basis. Elementen van prog, wave, funk, blues, grunge en hardrock vinden hun weerklank in het stevige en melodieuze geluid van de band.
Tekstueel is de band maatschappij kritisch afgewisseld met ‘oer thema’s’ als liefde, verlies, woede, frustratie, sarcasme, verslaving en verwondering.

Sack Blabbath
Dit viertal besloot eind 2012 niet langer te wachten op een mogelijke Black Sabbath reünie tour. De nummers van hun muzikale helden en grondleggers van de metal verdienen een live podium. Met een frontvrouw die Ozzy naar de kroon steekt, geeft Sack Blabbath een eigen twist aan het Sabbath repertoire. Uiteraard ontbreken bekendste nummers als Paranoid, Warpigs en Iron Man niet in de set. Daarnaast spelen ze ook minder bekende nummers voor de echte kenners.
Op volle sterkte vieren ze dat Black Sabbath al meer dan 50 jaar geleden zijn eerste topplaten uitbracht. Vier dat feestje mee met Sack Blabbath!

Programma en tijden
20:00 uur deuren open
20:30 uur Blackthorn
22:00 uur Nomansland
23:30 uur Sack Blabbath

Tickets
€10 voorverkoo
€12,50 aan de deur

Bekijk dit evenement op Facebook >>>