Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • vr 17-05-24
    20:00

bandoptreden

Focus bestaat inmiddels ruim een halve eeuw en nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking’. Het muziekplatform 3voor12 schreef over een recent optreden:

“Focus laat een zwaar voldaan publiek achter” en “Meer dan vijftig jaar nationale progrocktrots kwam, zag en overwon”.  

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Onder anderen Dave Grohl, Rush en Marillion hebben hun grote waardering voor Focus uitgesproken. Bandleden van Opeth en Enslaved beschouwen de Nederlanders zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’ en komt ook voor in de in 2020 verschenen animatiefilm ‘Onward’.

 

Bezetting

Thijs van Leer – Hammond orgel, dwarsfluit & zang
Menno Gootjes – gitaar
Udo Pannekeet – bas
Pierre van der Linden – drums

Programma en tijden

20:00 uur Deuren open
20:30 uur Aanvang

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Tickets

€22,50 voorverkoop
€25,00 aan de deur

Bekijk dit evenement op Facebook >>>

Foto: Rens Plaschek