• vr 23-12-22
    20:30

cabaret

 

‘Broeden’ is de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Lander Severins en Myrthe van Velden. Hun debuut ‘Lijmen’ werd bejubeld in de pers en voor de Neerlands Hoop cabaretprijs genomineerd. In de voorstelling analyseerde het duo hun symbiotische liefde tot op het bot. De relatie hield geen stand. Het duo wel, althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Op vliegveld Zaventem wachtte een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos op zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), na zes weken van haar gescheiden te zijn. Hij zag in één oogopslag dat haar afwijzing definitief was. Bij het zien van alle pijn van de man brak het hart van de vrouw, dat nog maar net autonoom was geworden. Zij bleef nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

‘Broeden’ is een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt. Een geadopteerde hond van wie geen van beiden afstand wil doen.

Klik hier om tickets te bestellen