Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • za 20-01-24
    19:30

bandoptreden

Podium Laurentz gaat “Over the Border” met twee Belgische formaties, aangevuld met het Nederlandse Days of Sway die we eerder hebben mogen bewonderen in het voorprogramma van de Bintangs. Gedrieën toeren ze door de lage landen. Op 20 januari doen ze Laurentz aan.

Days of Sway (NL)

Dynamische, door de jaren 90 en alt-rock beïnvloede popmuziek gemixt met rock, funk, soul en blues. Gecentreerd rond drummer Ben Stuijvenberg, kwam Sway in 2015 samen in Haarlem. Ze hadden al snel veel optredens op grote podia, maar hadden een wisselende line-up. Tot eind 2021 singer/songwriter Giovanni zich bij Ben en Jeremy voegde. De naam wordt verandert in Days of Sway. In dit frisse hoofdstuk vindt de band de rauwe emotie en ongepolijste rockgeest terug!

Drie mannen, één band. Met strakke songwriting, tijdloze jaren zeventig ‘je ne sais quoi’ en een delicate en onvoorspelbare fusie van rebelse rock, popemotie en indie panache, herdefinieert het trio zichzelf in elk nummer en bij elk optreden. Tegen 2022 is het trio Gio, Jeremy en Ben uitgegroeid tot een bruisende sensatie in de sonische traditie van powertrio’s. In staat om rockers en prachtige ballads te schrijven met heldere vocale harmonieën, laconieke zang en uitdagende, cryptische gelaagde teksten.

Les AUTRE (B)

Les AUTRE is een vijfkoppige band met een eigen eclectische sound die gaat van indie tot rock en pop met daarover een unieke alternatieve saus. De gerenommeerde muziekblog DAMUSIC omschrijft het zo:

‘Met die sax en zang in het Frans is Less AUTRE op en top Belgisch, maar tegelijk internationaal en helemaal klaar om in de voetsporen van pakweg Morphine te treden.’

Met de singles die ze reeds uitbrachten kregen ze airplay op nationale radio en internationale radio. Binnenkort brengen ze hun debuut EP uit met Ronald Vanhuffel (Blöf, Irisch Coffee, …) als producer en Shelle Dierickx achter de knoppen (Arno, dEUS, The Cure, Beverly Jo Scott)

Vloed (B)

VLOED is een 3-koppige Belgische metalband uit de regio Aarschot, en brengt een mix van duister getinte, progressieve melodieuze metal, met enige doom, wave en old school feel! In de meeste nummers worden Engelstalige lyrics soms afgewisseld met Nederlandstalige passages.
De 3 bandleden zijn geen vreemden voor elkaar…, na vorige muzikale avonturen schaarden ze zich in het najaar van 2018 met VLOED achter een nieuw gemeenschappelijk metal project.

Het eerste VLOED (mini) album “Darkness” werd volledig zelf opgenomen, gemixed en gemasterd in hun eigen (home)studio en verscheen eind augustus 2020 in eigen beheer! Momenteel zijn de opnames bezig voor een nieuw album dat in begin 2024 zal verschijnen. Een eerste nummer “De Dag” werd vorig jaar al gereleased!

VLOED is:
Johan Vranken: Lead zang, Gitaar en bass
John Van Tongelen: Drums en synth pads
Wim Vancauwenbergh: Gitaar

Playlist van de drie bands

Programma

19:30 Deur open
20:00 Vloed
21:30 Days of Sway
23:00 Les AUTRE

Tickets

Voorverkoop €10,00
Aan de deur €12,50

Bekijk dit evenement ook op Facebook >>>