Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • Popbunker Festival
    za 16-09-23
    20:30

bandoptreden

Oefenen, oefenen en oefenen: welke band is er niet groot mee geworden? De Popbunker in IJmuiden is zo’n oefenruimte/studio waar vele bands uit de IJmond zijn begonnen. Vier van de bands die momenteel van de voormalige oorlogsbunker gebruikmaken laten we zaterdag 16 september zien bij Podium Laurentz.

Paroxis

Zo’n 25 jaar geleden stopte Bluesrock groep Pinkops te bestaan. Drie van de leden hadden echter geen zin om te stoppen met muziek maken en dus zochten ze een zanger(es) en iemand die de Bas kon bespelen. Deze vonden ze in Karin Liefting en Eric Damstra. De oud gedienden Eric Luiken, Alex van Die en Franz Andriessen trokken met de nieuwelingen het oefenhok in en in korte tijd werd er een net repertoire opgebouwd. Variërend van the Red hot Chili Peppers via Deep Purple naar Alanis Morisette. Vele optredens volgden met als hoogtepunten de halve finale van “de beste Coverband van Nederland”, de Grote prijs van Nederland en voorprogramma’s bij grote acts als Golden Earring.

Na hoogtepunten volgen ook dieptepunten met als diepste punt het overlijden van een van de oprichters Eric Luiken. Wat bijna ook het eind van de band betekende. Echter Karin en Franz gaven niet op, en na enig zoeken en een paar personeelswisselingen zijn we weer terug. Alive and kicking.
Met gitarist Marcel Klaver en Jos van Hout op de bas is de band weer up to speed. Met stevige bekende- maar ook onbekende rock aangevuld met wat poppy-songs is de band weer klaar om de cafeś en zaaltjes van een lekkere portie muziek te voorzien.

 

Spacewind

Spacewind is een 4 mans hard rock band met een sound die doet denken aan de 70s grootheden. Sinds de oprichting in 2007, heeft de band intussen een lange geschiedenis met hoogtepunten zoals de CD “Trip to Melius”, in 2008,een live optreden bij de bekende radio show Metal Chapter, een uitverkocht Witte Theater en het spelen op Glastonbury Bury festival in England met lovende kritiek.
Spacewind bestaat uit: Jos Oudemast op drums; Remko Trompetter op bas; guitarist Dennis Kamst en zanger Padd

Foelproef

Begonnen als idee een gelegenheidsoptreden te doen voor een lustrum van een bandlid. Dit klikte zo goed, dat werd besloten om door te gaan als band.
Na diverse perioden als een soort knipperlicht relatie met enkele wisselingen qua leden en naam, ontstond de naam Foelproef welke is afgeleid van het nummer Foolproof van Ana Popovic. Dit
nummer is dan ook vaak ons openings of eind nummer.
Wij staan voor plezier en gezelligheid, waarbij vooral wij het leuk moeten vinden om de nummers te spelen, en dan met een voorkeur in het rockgenre.

 

Van Nature

Van Nature is een (inmiddels) zevenkoppige coverband die met een uitgebreid repertoire van stevige pop- en rocksongs menig café op z’n kop zet en menig feestje opleukt. Van Nature speelt niet-alledaagse covers, songs die iedereen kent, maar die niet vaak worden gehoord. Bands als Queen, Toto en The Rembrandts komen voorbij, maar ook artiesten als Peter Gabriel, Stevie Wonder en Eric Clapton. Van eigen bodem zijn bands als De Dijk en Blof goed vertegenwoordigd. Zo trekt Van Nature een swingende rode draad door de rockgeschiedenis. Met hier en daar een vette gitaarsolo of een scheurend orgel.
Met uptempo powersongs, afgewisseld met funky dancetracks of een ingehouden ballad. Veel aandacht is er ook voor de vocalen. Kleine greep uit de setlist: Laat het vanavond gebeuren/De Dijk, Tie your mother down/Queen, Don’t you forget about me/Simple Minds, Voulez-vous coucher avec moi/Lady Marmelade, Africa/Toto, Lido Shuffle/Boz Scaggs, Let me entertain you/Robby Williams

Van Nature bestaat uit: Ben Kruisselbrink, drums – Geert Plug, basgitaar –
Richard Geijteman, gitaar – Serge Kramer, gitaar, backing vocals – Aswintha Weidema, backing voals, percussie, Michael van Baekel, toetsen – Gijs Coffeng, leadzang

Programma

20:30 uur Deuren open
21:00 uur Start programma
00:30 uur Einde programma

Tickets

€ 7,50 voorverkoop / € 10,00 aan de deur

Bekijk dit evenement op Facebook >>>