Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • vr 17-03-23
    19:30 - 22:30

bandoptreden

Dat de regio barstensvol talent zit, dan kunnen we vrijdag 17 maart horen en zien bij Podium Laurentz. Op het podium presenteren zich beginnende bandjes en de supertalentvolle leerlingen van de samenwerkende muziekscholen uit Heemskerk, Beverwijk en Bloemendaal. Wekelijks worden ze bij hun repetities gecoacht door docenten van het Cultuurhuis Heemskerk, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Muziekschool Bloemendaal. Deze muziekscholen werken samen onder de noemer Regionaal Talent Centrum om het maximale voor hun talenten te kunnen betekenen.

BA-REAL!

De eerste is BA-Real!, zes leerlingen van basisschool De Bareel. Nog geen jaar spelen ze samen. Eerder traden ze op voor een laaiend enthousiaste menigte tijdens het Winterfeest in het gemeentehuis Heemskerk; een nu al legendarisch concert! Toen heette ze nog de KERSTKALKOENEN. Nu zijn ze BA-REAL! met op drums Jesse, op bas Jurre, gitaar van Tabe en de zangers Nina, Emma en Merel.

BA-REAL! (Foto Julian du Perron)

Band Bloemendaal

Deze band is net vers uit de startblokken en spelen hun eerste gig! Boaz op zang, Hugo op gitaar, Kobe en Will op Drums en Ids op Bas. Ze kennen elkaar allemaal van de muziekschool in Bloemendaal.

Kings & Queens

Kings & Queens is nog niet zo lang geleden ontstaan bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, maar dat bederft de pret in het samen muziek maken niet. Want met Jesse op drums, Chris en Fien op gitaar, Luna op piano en Julia op viool kunnen zij het zelfs zonder zang samen enorm naar hun zin hebben en natuurlijk mooie muziek maken.

Paint Dry

De band met de meeste vlieguren aanstaande vrijdag is Paint Dry uit Beverwijk. De vier jonge studenten Nout, Melle, Stef en Noah spelen al zo’n tien jaar samen onder de bezielende leiding van Stefan Franssen, drumdocent en bandcoach van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Hun muziek is jazzy, funky en groovy met eigenzinnige instrumentale covers uit heden en verleden. Laat je verassen door deze ambitieuze talenten en hun avontuurlijke repertoire.

Paint Dry (Foto Lizzy Tardy)

Tramp

Tramp bestaat uit Tijmen op drums, Eva als zangeres, Elise de gitariste, Sam de multi-instrumentaliste en met als speciale gast Bram de basman die voor een keer met hun meespeelt. Zo maken ze samen een hoop lol! Ze zijn nog niet zo lang samen maar in de enigszins gestructureerde herrie laten ze dat niet horen. Ze hebben elkaar leren kennen op het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

4-0251

Een bandnaam hebben ze inmiddels vrijgegeven, maar verder blijven ze zich verschuilen in de mist. Uit de bandnaam 4-0251 (en de foto) kunnen we afleiden dat het gezelschap uit vier leden bestaat. Naar welk genre ze ons gaan brengen moeten we gissen. Wel weten we dat ze begeleidt worden door Rouzy Portier. En dat is niet de minste. Eerder speelde hij bij Surf Aid-Kit rnet Nusantara Beat gaat hij komende zomer alle festivals van Nederland platspelen. Te beginnen bij Young Art?

Nog meer talent op tweede bandjesavond

Nog zo’n prachtige avond om kennis te maken met talent uit de regio bieden de muziekscholen op 14 april. Wederom spelen hun bands dan in Laurentz. Als headliner die avond staat GENTLE op het programma. Deze band heeft al een behoorlijk reputatie in de regio opgebouwd en wordt zelfs getipt voor het Young Art Festival. Overigens zijn de programmeurs van het Young Art Festival beide bandjesavonden aanwezig in Laurentz. Je weet dus maar nooit.

Tijden

19:30 uur Deuren open
19:45 uur Aanvang
22:15 uur Einde

Tickets

Gratis entree, reserveren vooraf niet noodzakelijk

Bekijk het evenement op Facebook >>